Gül Mantısı

Lezzetin adresi Nursel'in Evi'nde Gül Mantısı tarifi verildi.

Hamuru için; 5 su bardağı un

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar su

İç Harcı için; 500 gr dana kıyma

1 adet kuru soğan

Tuz

Kara biber


Sunumu için; Domates sosu

Zeytinyağı Sarımsak

Yoğurt

Nane

Un, yumurta ve tuzu karıştırın. Sonra ortasını açıp yeterince su ilave ederek hamurunuzu hazırlayın. Kuru bir yerde üzerine bir bez örterek bir süre dinlendirin.

Bu arada kıymayı, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberle yoğurun. Dinlenmiş olan hamur ile tezgahı unlayarak yufkalar açın ve su bardağı keserek daireler çıkarın. 4 adet daireyi iç içe ve yan yana dizerek orta kısmına hazırladığınız kıymadan koyun ve daireleri aşağıdan yukarı doğru kapatın. Sonrasında rulo şeklinde sararak gül şeklini verin ve yağladığınız fırın tepsisine dizin.

180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Mantılar fırında pişerken, domates suyu ve zeytinyağını bir tencerede kaynatın.

Fırından çıkan mantıların üzerine hazırladığınız domates sosunu dökün. Sarımsaklı naneli yoğurtla karıştırıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun