Nursel’in Mutfağı’nınbugünkü konuğu Özge Beydağ oldu. Özge Beydağ, İstanbul'dan çay saati mutfağına özgü "Pavlova", "Elmalı Tarçınlı Muffin", "Tiramisu" ve "Lor Peynirli Pankek" yaptı.
LOR PEYNİRLİ PANCAKE
4 su bardağı lor peyniri
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Sosu İçin;
1 paket krem peynir(200 gr)
Bir tutam dereotu
Lor peynirini bir kaba koyun. Üzerine yumurtaları ekleyip mikserle çırpın. Ardından toz şekeri ekleyin. Daha sonra kabartma tozunu, unu ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Ardından elinizle biraz karıştırın. Sonrasında ufak parçalar koparıp, unladıktan sonra kızartın. Son olarak sosunu da yapıp yanına koyarak servis edin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.