Nursel’in Mutfağı’nınbugünkü konuğu Melihan Acartürk oldu. Melihan Acartürk, Uşak mutfağına özgü "Tarhana Köftesi", "Kavurmalı Kuru Dolma", "Gül Tatlısı" ve "Tel Börek" yaptı.
TEL BÖREK
Hamuru İçin;
3 yemek kaşığı yoğurt Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı sirke 5 su bardağı un Bir tutam tuz Aldığı kadar su
Ispanaklı İç Harcı İçin;
1 kilo ıspanak Bir kalıp köy peyniri Yarım çay bardağı sıvıyağ Karabiber Tuz
Emekli İç Harcı İçin;
1 bütün köy ekmek içi 3 adet yumurta 2 yemek kaşığı sıvıyağ Karabiber
Hamurları Yağlamak İçin;
1 su bardağı sıvıyağ
Üzeri İçin;
1 adet yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hamuru için, un ve su hariç bütün malzemeleri bir kaba koyup karıştırın. Sonrasında unu ve suyu ekleyip hamuru yoğurun. Daha sonra üzerini kapatıp biraz dinlendirin. Bu sırada ekmekli iç harç için, ekmeğin içini çıkarın. Bir tavaya yumurtayı koyup pişirin. O piştikten sonra ekmek içini de ekleyip biraz karıştırın. Ardından altını kapatıp karabiberini ekleyin. Ispanaklı iç harç için, ıspanakları doğrayın. Ardından bir kaba alıp üzerine peyniri rendeleyin. Tuz ,karabiber ve yağı da ekleyip karıştırın. Hamur dinlendikten sonra bezelere ayırıp açın. Sonrasında 2 tanesini tepsiye boş olarak yerleştirin. Daha sonra diğer hamurları da üst üste dizip sırayla içlerine ıspanaklı ve ekmekli iç harçtan koyun. Ekmekli iç harcı koymadan önce hamuru yağlayın. Son olarak en üst 2 hamuru da boş yerleştirin. Üzerine yağı, yoğurdu ve yumurtayı karıştırıp sürün. 180 derecede fırına vererek pişirin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.