Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Sakine Açıcı oldu. Sakine Açıcı, Osmaniye mutfağına özgü “Analı Kızlı”, “Döndürme Börek”, “Çiğ Köfte” ve “Yoğurtlu Kömbe” hazırladı.
DÖNDÜRME BÖREK
HAMURU İÇİN
Yarım kg un
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İÇİ İÇİN
1 kase beyaz peynir
3 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Un, tuz ve sudan hamur elde edilir, iki parçaya ayrılır. İçi için soğanlar doğranır. Salça, pul biber, tuz, sıvı yağ ve peynir eklenerek harmanlanır. Hamur açılarak yağlanan tepsinin üzerine yayılır. Harç her tarafa dağıtılır. Diğer kat serilir. Sıvı yağ dökülerek ocağa alınır. Kısık ateşte tepsi döndürülerek pişirilir.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.