Pelin Karahan, Yasemin Kırıcı ile birlikte Etli fıstıklı Pilav'ın tarifini anlattı.
MALZEMELER: 5 adet kuzu incik 3-4 su bardağı baldo pirinç 200 gr tereyağı 50 gr badem 100 gr Antep fıstığı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tane karabiber
Hazırlanışı: Et suyu tencereye dökülür. Etler didiklenir. Islatılmış pirinç et suyuna eklenir. Pişmeye bırakılır. Badem, fıstıklar haşlanır, süzülür. Yemişlerin kabukları ayıklanır. Tereyağı eritilir. Pişen ve demlenen pilavın üstüne eklenir. Tereyağında fıstık ve badem kavrulur. Pilav sunum tabağına alınır. Etler eklenir. Badem ve fıstıklar ilave edilerek sıcak servis edilir.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.