Nursel Ergin kendi seçtiği lezzetli yemeklerden "Alluciye" tarifini verdi.
Malzemeler;
1 kg kemikli kuzu eti
500 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
1 kg yeşil erik
1 bağ maydanoz
1 bağ taze soğan
Karabiber
Tuz
Yarım kilo yeşil erik iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.1 kg kuzu eti yıkanır ve üzerine biraz sıcak su eklenerek tencerede ocağa alınır. Yeşil erikleri yıkayıp delikli mutfak kabına alıp tencerenin üzerine koyun ve tencerenin kapağını kapatın (Erikler etin buharı ile yumuşayacak).
Pirinci yıkayıp rondodan geçirin. Üzerine kıyma, tuz, karabiber ekleyip tekrar rondodan geçirin. Ayrı bir kaba alıp yoğurun ve misket köfteler elde edin. Sıvıyağ kızdırdığınız tavanızda köftelerinizi kızartın.Maydanoz ve taze soğanı incecik kıyın.
Haşlanan etlere sıvıyağ ekleyip kavurun. Kaynar su ekleyip köfteleri , yeşillikleri ilave edin.Son olarak buharda iyice yumuşamış erikler tencereye eklenir. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.