Kerevizleri soyup bütün olarak limonlu suda bekletin. İçlerini doldurabileceğimiz şekilde bir kaşık yardımıyla oyun. Tencerenizi ısıtın kuş başı etleri mühürleyip, kapağını kapatın ve suyunu salmasını bekleyin. Sırasıyla yemeklik doğradığınız soğanları, küp doğradığınız havuç ve patatesleri, yeşilbiberleri, sarımsakları ekleyip soteleyin. Pulbiber karabiber, tuz, salça ve su ekleyip kısık ateşte pişirin. En son haşlanmış bezelyeleri koyup karıştırın. Sosu için; sıvıyağ ve tereyağ erittiğiniz sos tavanıza biber salçası, defne yaprağı ve su ekleyip pişirin. Fırın kabına kereviz çanaklarını koyun. Çanakların içine etli harcınızı paylaştırın. Üzerine sosu gezdirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.