Urfa Mutfağı'ndan "Saç Katmeri"

“Nursel ile Ramazan Sofrası”nın ilk bölümünde Şanlıurfa lezzetleri mutfaklara taşındı. Nursel Ergin’in konuğu Nuray Köse, Şanlıurfa'ya özgü "Etli Safranlı Pilav", "Şiş Belek Çorbası", "Frenk Tavası" ve "Saç Katmeri" hazırladı.

SAC KATMERİ

Malzemeler
Hamuru İçin; 5 su bardağı un, Bir tutam tuz, Aldığı kadar su

İç Harcı İçin; Yarım kilo Urfa peyniri, 2 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı; 
Derin bir kapta una tuz ve aldığı kadar su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurun üzerine ıslak bir bez örterek yarım saat bekletin. Orta büyüklükte ayarladığınız bezeleri tabaktan büyük açın. Peynirlerimizi rendeleyin.
Açtığımız hamurların üzerine rende peynir, az şeker serpiştirin ve azda yağ gezdirin ve katmer oluşacak şekilde kapatın. Sacda veya Teflon tavada hafif ateşte Sade yağdan azar azar ilave edin her iki yüzünü pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun. 

 

Daha Fazla Göster