Bursa Mutfağından Kestaneli Bademli Pilav

Nursel ile Ramazan Sofrası”nın ikinci bölümünde Bursa lezzetleri mutfaklara taşındı. Nursel Ergin’in konuğu Ümmühan Tunca, Bursa'ya özgü "Kestaneli Bademli Pilav","Muradiye Çorbası", "Sakızlı Kebap" ve "Dilber Dudağı" yaptı.

Malzemeler: 4 su bardağı pirinç, 3 parça tavuk göğsü, 1 su bardağı soyulmuş badem, 1 kilo közlenmiş kestane, Yarım su bardağı kuş üzümü , Yarım su bardağı dolmalık fıstık, 3 su bardağı tavuk suyu, 1,5 su bardağı su
Yapılışı:
Pirinçlerinizi yıkayın tuz ve üstlerine çıkacak kadar sıcak su koyup bekletin. Bu esnada etlerinizi ufak parçalar halinde kesip kavurun. Bademleri kavurun. Pilav tenceremize ve etlerimizi ekleyip kavurmaya devam edin.En son kuş üzümü, dolmalık fıstığı birazda tereyağ ekleyip kavurun. Üzerine pirinçleri, etleri, ilave edin kavurmaya devam edin. Közlenmiş kestanelerin bir kısmını ufak parçalara ayırın, pilava ilave edin. Ayrı bir tencerenin dibine bütün kestanelerimizi yerleştirin ve hazırladığınız pilav harcını koyun. Üzerine tavuk suyunu ekledikten sonra sonra pişirmeye bırakın. 
Demlendikten sonra servis yapın.

 

 

Daha Fazla Göster