Nursel Ergin kendi seçtiği lezzetli yemeklerden 37 saniyede Güllaç tarifini verdi.
Malzemeler;
1 paket güllaç
2,5 litre süt
2,5 su bardağı şeker
150 gr file fındık
Süslemek için;
1 adet nar
Toz Antep fıstığı
Tencereye sütü, toz şekeri, tencereye koyalım ve orta ateşte karıştırarak kaynatıp, ılımaya bırakalım.Fırın tepsisine parlak kısmı üste gelecek şekilde bir adet güllacı yerleştirelim.
Güllacın her yerini ıslayacak şekilde 1-2 kepçe kadar hazırladığımız karışımdan üzerine dökelim.
Güllaçların yarısını kadar aynı işlemi tekrarlayalım.Yalnız güllacların yarısına geldiğimizde üzerine bolca file fındık serpelim. Güllaç yapraklarının diğerlerinde aralarına şerbet koyarak dizelim.
Güllacın en üstüne hazırladığımız karışımdan döküp, bir gece buzdolabında bekletelim.
Servis yapmadan 2-3 saat önce buzdolabından çıkaralım ve dilimleyelim.Güllacın üzerini nar taneleri ve toz antep fıstığı süsleyip, servis yapalım. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.