Yelpaze Kebabı

Pelin Karahan, Nigar Ünlü ile birlikte Yelpaze Kebabı tarifi yapımını gösterdi.

 

Malzemeler;

4-5 adet patlıcan
Yarım kg kıyma
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 
1 çay kaşığı pul biber
Yarım demet maydanoz
 
Patlıcanları kızartmak için; 
Alabildiği kadar ayçiçek yağı 
Sosu için;
Bir yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı su 
Süslemek için;
2 adet domates
Yapılışı;
Patlıcanlar yalpaze şeklinde kesilir ve tuzlı suda bekletilir. Soğan, yeşil biber, kıyma, domates pişmeye bırakılır. Tuz ve karabiber ilave edilir. Fırın tepsisine alınan patlıcanların üzerine kıymalı harç eklenir. Salça suda açılıp patlıcanların üzerine dökülür. Fırında 180 derecede 30 dakika pişmeye bırakılır.