Karalahana Haşlaması

Pelin Karahan, Fatma Kasap ile Karalahana Haşlaması tarifinin yapımını gösterdi.

Karalahana haşlama için;

2 bağ karalahana

Bir miktar iç yağ

2-3 adet kuru soğan

500 gr kemikli et

1 çorba kasesi barbunya fasulye

250 gr Mısır yarması

alabildiği kadar mısır unu

Hazırlanışı; Etler sıvı yağ ile kavrulur. Ardından su ilave edilir. Soğanlar küp küp doğranır ve tencereye ilave edilir. İçyağı ince ince kıyılır. Kıyılan içyağı tencereye ilave edilir. Salça eklenir ve karıştırılır. Haşlanmış karalahana diğer malzemelere ilave edilir. Barbunya ve fasulyede eklenir. Ardından mısır yarması ilave edilir. Arzuya göre kuru acı biner ilave edilebilir. 40 dakika boyunca pişmeye bırakılır.