Nursel Ergin bugün, Hatice Gökdemir ile birlikte Ankara Tava tarifinin yapımını gösterdi.
Malzemeler;
3,5 su bardağı arpa şehriye
3 adet kuzu incik
1 adet kuru soğan
7 adet sivri biber
1 su bardağı domates sosu
Sıvıyağ
Tereyağı
Tuz - Şehriye tavaya alınır ve tereyağında kavrulup tepsiye alınır. - Kuzu incik etleri ısınan tencereye alınır ve çevrilerek mühürlenir. Üzerine az sıcak suyu ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Üzerine sırasıyla tereyağ, sıvıyağ , küçük doğranan soğanlar, biberler ve domates sosu eklenir.
Üzerine çıkacak kadar sıcak su konur ve tuzu atılır. Bir taşım kaynayınca suyu ile birlikte tepsideki şehriyelerin üzerine bırakılır.
Kapağı kapatılıp 200 derecede fırına verilir. Suyunu çekince fırından alınır ve sunuma hazırdır. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.