Lezzetin adresi Nursel'in Evi'nde "38 saniyede Kelecoş" tarifi verildi.
MALZEMELER
500 gr dana kuşbaşı
4 adet kuru soğan
4 adet lavaş
Sıvıyağ
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Islatmak için;
Kurut veya ayran Sıvıyağ eklediğiniz tavanızda kuşbaşı etleri kavurun. Soğanları piyazlık doğrayın , sarımsakları ince dilimleyin ve kavrulan etlerin üzerine ilave edin. İkisini birlikte biraz kavurun. Tuz, karabiber, pulbiber ekleyin, karıştırın. Lavaşları ıslatmak için kurut kullanacaksanız kurut kabına suyu koyup kurutu eritin. Eriyen kurutu bir tencereye koyun. Üzerine sarımsakları dövüp ekleyin. Sonrasında ocağa koyarak ısıtın.İnce uzun dilimlediğiniz lavaşların üzerine ısınan kurutu dökün. Ayran kullanacaksanız ayranla ıslatın. Son olarak üstüne de soğanlı kavurmaları dökerek servis edin. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.