Güveçte Orman Kebabı

Nursel'in Evi'nde enfes Güveçte Orman Kebabı tarifi verildi.

Malzemeler;

500 gr dana kuşbaşı 

300 gr bezelye 

3 adet havuç 

1 adet kuru soğan 

2 adet patates 

1 yemek kaşığı domates salçası 

1 yemek kaşığı biber salçası 

Tuz, Karabiber 

Hamuru İçin;500 gr un

Bir tutam tuz 

Aldığı kadar su 

 

Etinizi haşlayın.Sıvıyağ eklediğiniz tencerenize sırasıyla küp küp doğradığımız soğan, havuç, patatesleri soteleyin. Biber-domates salçası, haşladığınız etleri, sıcak su ekleyip pişirin. En son tuz, karabiber ve haşlanmış bezelyeleri ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Hamuru İçin; un, tuz ve aldığı kadar suyu geniş bir kaba alıp yoğurun. Merdane ile hamurunuzu açın.Yemeğinizi güveç kabına yerleştirin. Üzerine açtığınız hamurunuzu kapak gibi kapatın. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin.