Hellimli Kadayıflı Şinitzel

Nursel Ergin'in kendi elleriyle hazırlamış olduğu nefis Hellimli Kadayıflı Şinitzel'in tarifini verdi.

 

MALZEMELER

4 adet dövülmüş tavuk göğsü 

4 adet dövülmüş bonfile

4 yumurta 

200 gr rendelenmiş hellim peyniri 

300 gr kuru kadayıf 

2 su bardağı un 

Karabiber

Tuz 

Etlerinizi iyice döverek açın. Her birine tuz ve karabiber serpiştirin. Kadayıfları iyice kıyın, rendelenmiş hellim peyniri ile harmanlayın. 3 ayrı kaba un, yumurta ve kadayıflı karışımdan koyun. Önce una, sonra yumurtaya ve daha sonra kadayıfa bulayarak kızmış zeytinyağında pişirin. Sunum tabağına aldığınız etlerinizin üzerine küçük bir parça tereyağı ve limon dilimi ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.