Nursel Ergin'in kendi elleriyle hazırlamış olduğu nefis Hellimli Kadayıflı Şinitzel'in tarifini verdi.
MALZEMELER
4 adet dövülmüş tavuk göğsü
4 adet dövülmüş bonfile
4 yumurta
200 gr rendelenmiş hellim peyniri
300 gr kuru kadayıf
2 su bardağı un
Karabiber
Tuz
Etlerinizi iyice döverek açın. Her birine tuz ve karabiber serpiştirin. Kadayıfları iyice kıyın, rendelenmiş hellim peyniri ile harmanlayın. 3 ayrı kaba un, yumurta ve kadayıflı karışımdan koyun. Önce una, sonra yumurtaya ve daha sonra kadayıfa bulayarak kızmış zeytinyağında pişirin. Sunum tabağına aldığınız etlerinizin üzerine küçük bir parça tereyağı ve limon dilimi ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.