Hamur Kaplı Pirzola

Nursel Ergin'in kendi elleriyle hazırlamış olduğu nefis Hamur Kaplı Pirzola'nın tarifini verdi.

 

MALZEMELER

6 adet kalın kesilmiş Pirzola

Hamuru için

1 kg un

Bir tutam tuz 

Aldığı kadar su 

İç Harcı için

4 adet kuru soğan 

5 adet yeşil biber 

Tuz 

Karabiber 

Üzeri için

1 çay bardağı süt 

1 yumurta 

Susam

Çörekotu 

Karıştırma kabına un, tuz ve aldığı kadar su ekleyip iyice yoğurun. En az 4 saat buzdolabında dinlendirin.

Soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağ eklediğiniz tavanızda soteleyin. Yemeklik doğradığınız biberleri, tuz, karabiber ekleyip sotelemeye devam edin. Dinlenen hamuru 2 bezeye ayırın. Bezeleri merdane yardımıyla açın. Üzerine sıvıyağ-tereyağ karışını sürün. Gelişigüzel rulo yapıp 3 parçaya bölüp her parçayı diklemesine tutup üzerine elinizle bastırın. Un serptiğiniz tezgahınızda hamurları pasta tabağı büyüklüğünde tek tek açın. Açtığınız hamurların bir tarafına pirzolaları (sapları dışarıda kalıcak şekilde) ve üzerine sotelediğiniz soğan ve biber harcından bir yemek kaşığı koyup kapatın. Güveç tencerenizi yada fırın tepsinizi yağlayıp hamur kaplı pirzolaları dizin. Üzerine yumurta ve süt karışımını sürüp üzerini susam-çörekotu ile süsleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.