Nursel Ergin'in kendi elleriyle hazırlamış olduğu nefis Hamur Kaplı Pirzola'nın tarifini verdi.
MALZEMELER
6 adet kalın kesilmiş Pirzola
Hamuru için
1 kg un
Bir tutam tuz
Aldığı kadar su
İç Harcı için
4 adet kuru soğan
5 adet yeşil biber
Tuz
Karabiber
Üzeri için
1 çay bardağı süt
1 yumurta
Susam
Çörekotu
Karıştırma kabına un, tuz ve aldığı kadar su ekleyip iyice yoğurun. En az 4 saat buzdolabında dinlendirin.
Soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağ eklediğiniz tavanızda soteleyin. Yemeklik doğradığınız biberleri, tuz, karabiber ekleyip sotelemeye devam edin. Dinlenen hamuru 2 bezeye ayırın. Bezeleri merdane yardımıyla açın. Üzerine sıvıyağ-tereyağ karışını sürün. Gelişigüzel rulo yapıp 3 parçaya bölüp her parçayı diklemesine tutup üzerine elinizle bastırın. Un serptiğiniz tezgahınızda hamurları pasta tabağı büyüklüğünde tek tek açın. Açtığınız hamurların bir tarafına pirzolaları (sapları dışarıda kalıcak şekilde) ve üzerine sotelediğiniz soğan ve biber harcından bir yemek kaşığı koyup kapatın. Güveç tencerenizi yada fırın tepsinizi yağlayıp hamur kaplı pirzolaları dizin. Üzerine yumurta ve süt karışımını sürüp üzerini susam-çörekotu ile süsleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.