Lezzetin adresi Nursel'in Evi'nde Osmanişname tarifi verildi.
MALZEMELER
500 gr kuzu kuşbaşı
2 adet patlıcan
3 adet kabak
4 adet yeşil biber
3 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı ceviz içi
10 diş sarımsak
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kuzu kuşbaşı etinizi ısıttığınız tencerenizde mühürleyin. Suyunu salıp çekene kadar pişirin.Patlıcanları, kabakları, biberleri iri iri doğrayın. Sırasıyla biberleri, kabakları, patlıcanları ayrı ayrı kızartın. Sosu için; sıvıyağ eklediğiniz tavanızda domates salçasını ve incecik kıydığınız sarımsakları ilave edip kavurun. Güveç kablarınza sırasıyla etleri , kızartmaları, incecik kıydığınız badem ve cevizleri, sosunuzu paylaştırın. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında Osmanişnameleri pişirin. Fırından almadan önce rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve üstü kızarıncaya kadar fırında pişirin. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.