Osmanişname

Lezzetin adresi Nursel'in Evi'nde Osmanişname tarifi verildi.

MALZEMELER

500 gr kuzu kuşbaşı

2 adet patlıcan

3 adet kabak 

4 adet yeşil biber 

3 adet kırmızı biber

2 yemek kaşığı domates salçası 

1 çay bardağı badem

1 çay bardağı ceviz içi

10 diş sarımsak

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kuzu kuşbaşı etinizi ısıttığınız tencerenizde mühürleyin. Suyunu salıp çekene kadar pişirin.Patlıcanları, kabakları, biberleri iri iri doğrayın. Sırasıyla biberleri, kabakları, patlıcanları ayrı ayrı kızartın. Sosu için; sıvıyağ eklediğiniz tavanızda domates salçasını ve incecik kıydığınız sarımsakları ilave edip kavurun. Güveç kablarınza sırasıyla etleri , kızartmaları, incecik kıydığınız badem ve cevizleri, sosunuzu paylaştırın. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında Osmanişnameleri pişirin. Fırından almadan önce rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve üstü kızarıncaya kadar fırında pişirin. Afiyet olsun.