Patlıcanların kabuklarını sadece önden ve arkadan bir kere kesiyoruz, başı kopmayacak sekilde 4 eşit parcaya ayırıyoruz. Tuzlu suda acısı çıkması icin bekletiyoruz. Bu esnada köfte harcını hazırlıyoruz. Rendelenmiş soğanları, kıymayı, salçaları ve baharatları iyice yoğuruyoruz. Patlıcanların suyunu süzüyoruz ve hazırladığımız köfte harcından kestigimiz patlıcanların aralarına eşit miktarda yayıyoruz. … Fırın tepsisine yelpaze kebabları yerleştiriyoruz. Üzerine domates biber dilimleri yerleştiriyoruz Biber salçası, domates salçası, sıvıyağ, tuz ve suyu karıltırarak hazırladığınız sosu tepsinin kenarindan döküyoruz, önceden isinmis firinda önce üzerini alinunyum folyo ile kapatıp 15 dk 190-200 derecede pişirin sonra üzerini açıp üzeri kızarana kadar pişirin. 40 dakika arasi pisiriyoruz… Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.