Nursel Ergin, " Tavuk Kapama" izleyenlere lezzetli zamanlar yaşattı.
10 adet kanat
6 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
TuzKarabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Tavukları Haşlamak için;
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
Defne yaprağı
Tavuk kanatlarını havuç, kuru soğan ve defne yaprağı eklediğiniz suda haşlayın.
Pirinci tuzlu kaynar suda ıslatın.
Tereyağ erittiğiniz tencereye soğanları ekleyip kavurun. Süzdüğünüz pirinçleri , tuz, karabiber ekleyip iyice kavurun. Fırın tepsisine pilavı yayın. Üzerine aralıklarla tavuk kanatlarını yerleştirin. Tavuk suyunu gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.