Nursel’in Mutfağı’nınkonuğu İskenderun'dan Emel Sarıkurt, Arap mutfağına özgü "Kibbe Lebeniye", "Pastırmalı Humus", "Ispanaklı Dağbulet" ve "Turunçlu Kurabiye" yaptı.
Köftesi İçin;
300 gr dana kıyma 3 su bardağı köftelik bulgur 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 su bardağı un 2 su bardağı ılık su Kuru fesleğen Kimyon Tuz
Kıymalı İç Harcı İçin;
300 gr dana kıyma 1 adet kuru soğan Bir tutam maydanoz 1 yemek kaşığı tereyağı Karabiber Tuz
İç Yağlı Harcı İçin;
100 gr iç yağ Bir tutam maydanoz 1 tatlı kaşığı biber salçası Karabiber Kimyon Tuz
Çorbası İçin;
300 gr süzme yoğurt 1 su bardağı pirinç
Üzeri İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı Bir tutam nane Bir tutam pul biber
Köftesi için, bulguru bir kaba koyup biraz ıslatıp bekletin. Bu sırada kıymalı iç harcı için, kıymaları bir tavaya koyarak kavurmaya başlayın. Daha sonra üzerine tereyağı ile soğanı doğrayıp ekleyerek kavurmaya devam edin. Kavrulduktan sonra maydanozunu doğrayıp, baharatları ve tuzuyla birlikte ekleyip soğumaya bırakın. İç yağlı harcı için, iç yağı havanda dövün. Daha sonra bir kaba alıp,maydanozunu, baharatlarını, tuzunu ve salçasını ekleyip iyice karıştırın. Ardından elinizle yuvarlayıp misket şekline getirin. Köftesi için dinlenen bulgura baharatlarını, salçasını ve kıymayı ekleyip iyice yoğurun. Sonrasında unu da ekleyip iyice özleşene kadar yoğurun. Diğer tarafta çorbası için, süzme yoğurdu bir tencereye koyup üzerine su ekleyerek açın. Açtıktan sonra pirincide ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Diğer tarafta yoğurduğunuz köftenin yarısını içli köfte gibi açıp kıymalı iç harçtan koyup tekrar kapatın. Diğer yarısını da yuvarlak yuvarlak yapıp iç yağlı harçtan koyup kapatın. Daha sonra yaptığınız köfteleri kaynayan çorbanın içine atarak pişirin. Piştikten sonra üzerine tereyağında pul biber ve nane yakarak servis edin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.