Nursel Ergin'in bugünkü misafiri Elif Aktaş oldu. Elif Aktaş, Nursel'in Mutfağı'nda, Van mutfağına özgü "Van Ketesi", "Kavurmalı Kabak Borani", "Eğdek Tatlısı" ve "Kürt Köftesi" hazırladı.
Köftesi için bulguru,unu ve tuzu bir kaba koyup karıştırın. Sonrasında üzerine biraz sıcak su ekleyip köfteyi 10dk kadar ıslayın. Islandıktan sonra baharatlarını ekleyip köfteyi iyice yoğurun. Sonrasında ufak parçalar koparıp elinizle sıkarak şekil verin. Daha sonra köfteleri sıcak suya atarak haşlayın. Diğer tarafta sosu için mercimeği haşlamaya koyun. Soğanları piyazlık doğrayıp kavurun. O kavrulurken salçaları bir kaba koyarak biraz suyla açın. Açtıktan sonra kavrulmaya başlayan soğanlara ekleyip karıştırın. Son olarak haşlanan mercimekleri , tuzu ve baharatları ekleyip pişirin. Köfteler haşlandıktan sonra bir kaba alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu onun üzerine de pişen sosu dökerek servis edin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.