Nursel’in Ergin’in bugünkü konukları Filiz Pasin ve Ayten Gültekin oldu. Filiz Hanım ve Ayten Hanım, Nursel'in Mutfağı'nda Erzurum lezzetlerine özgü "Ekşili Dolma", "Karım Baklavası", "Sini Ketesi" ve "Biftek Sarma" hazırladı.
BİFTEK SARMA
10 adet biftek
2 adet patlıcan
2 adet patates
1 adet kırmızı biber
2 adet havuç
4 adet sivri biber
1 su bardağı sıcak su
1 tutam biberiye
ET SOSU İÇİN
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı kekik
Zeytinyağı
Tuz
SEBZE SOSU İÇİN
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Patates, patlıcan, havuç ve biber jülyen doğranır. Bifteğe et sosu eklenip marine edilir. Et sosuna salça eklenip jülyen doğranmış sebzelere dökülür, karıştırılır. Marine olan etlerin içine konur. Üzerine bir diş sarımsak eklenip sarılır. Kürdan batırılıp tencereye alınır. Tencereye biberiye ve su eklenerek pişmeye bırakılır. Piştikten sonra servis tabağına alınır.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.