Nursel’in Mutfağı'nda Aydın'a özgü "Zeytinyağlı Kuru Börülce", "Elbesan Tava", "Kulak Tatlısı" ve "Hamur Çorbası" yapıldı.
ELBESAN TAVA
1,5 kilo kuzu eti
ÜZERİ İÇİN
4 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı un
4 adet yumurta
Bir tutam dereotu
1,5 su bardağı et suyu
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Etleri bir tencereye koyup üzerine de tuz ekleyerek haşlayın. Diğer tarafta bir kaba yoğurdu koyup üzerine un, yumurta, tuzu ekleyip hepsini birlikte çırpın. Çırptıktan sonra haşlanan etin suyundan ekleyin. Dereotunu doğrayıp onu da ekleyin. Haşlanan etleri bir kaba alıp üzerine yaptığınız karışımı dökün. Son olarak 2 diş sarımsağı da üzerine ekleyip, 200 derecede fırına vererek pişirin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.