Kayseri Mutfağından Sulu Köfte

MALZEMELER

1 su bardağı mercimek

1 su bardağı nohut 

2 yemek kaşığı domates salçası 

1 yemek kaşığı biber salçası 

1 adet kuru soğan 

2 adet patates 

Yarım çay bardağı zeytinyağı 

1 tatlı kaşığı nane 

1 tatlı kaşığı tuz 

1 tatlı kaşığı pul biber 

Su

KÖFTESİ İÇİN:

400 gram dana kıyma 

1 adet yumurta 

1 su bardağı ince bulgur 

1 tatlı kaşığı toz biber 

1 tatlı kaşığı tuz 

1 su bardağı su 

Köfte için kıyma yoğurma kabına alınır. 

Üzerine 1 bardak ince kısırlık bulgur, yumurta,salça, tuz, pul biber ve 1 s u bardağı su eklenerek yoğrulur.

Minik yuvarlak köfteler yapılır. Unlanan tepsiye dizilir. 

Derin bir tencerede salça yağ ile çevrilir. Nane ve en son su eklenip kaynatılır.

Kaynayan suya 1 baş soyulmuş soğan bütün olarak atılır. Ardından küp doğranmış patates, 1 su bardağı haşlanmış nohut ve 1 su bardağı haşlanmış mercimek, tuz eklenerek kaynamaya bırakılır. 

Kaynadıktan sonran içine köfteler atılır ve pişene kadar kaynatmaya devam edilir.

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Havva Gül Solmaz olacak. Havva Gül Solmaz, Kayseri mutfağına özgü “Su Böreği”, “Sulu Köfte”, “Damla Sakızlı Kurabiye” ve “Tepsi Mantısı” yapacak.

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Havva Gül Solmaz olacak. Havva Gül Solmaz, Kayseri mutfağına özgü “Su Böreği”, “Sulu Köfte”, “Damla Sakızlı Kurabiye” ve “Tepsi Mantısı” yapacak.

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Havva Gül Solmaz olacak. Havva Gül Solmaz, Kayseri mutfağına özgü “Su Böreği”, “Sulu Köfte”, “Damla Sakızlı Kurabiye” ve “Tepsi Mantısı” yapacak.