Üzerine 1 bardak ince kısırlık bulgur, yumurta,salça, tuz, pul biber ve 1 s u bardağı su eklenerek yoğrulur.
Minik yuvarlak köfteler yapılır. Unlanan tepsiye dizilir.
Derin bir tencerede salça yağ ile çevrilir. Nane ve en son su eklenip kaynatılır.
Kaynayan suya 1 baş soyulmuş soğan bütün olarak atılır. Ardından küp doğranmış patates, 1 su bardağı haşlanmış nohut ve 1 su bardağı haşlanmış mercimek, tuz eklenerek kaynamaya bırakılır.
Kaynadıktan sonran içine köfteler atılır ve pişene kadar kaynatmaya devam edilir.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Havva Gül Solmaz olacak. Havva Gül Solmaz, Kayseri mutfağına özgü “Su Böreği”, “Sulu Köfte”, “Damla Sakızlı Kurabiye” ve “Tepsi Mantısı” yapacak.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Havva Gül Solmaz olacak. Havva Gül Solmaz, Kayseri mutfağına özgü “Su Böreği”, “Sulu Köfte”, “Damla Sakızlı Kurabiye” ve “Tepsi Mantısı” yapacak.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Havva Gül Solmaz olacak. Havva Gül Solmaz, Kayseri mutfağına özgü “Su Böreği”, “Sulu Köfte”, “Damla Sakızlı Kurabiye” ve “Tepsi Mantısı” yapacak.
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.