“Nursel ile Ramazan Sofrası”nın yeni bölümünde Mersin yöresine ait yemekler yapıldı. Nursel Ergin’in konuğu Fatoş Bal, Mersin’e özgü "Pezik Çorbası", "Sini Köftesi", "Tantuni" ve "Şam Tatlısı" yaptı
Nursel Ergin’in, Ramazan ayı boyunca her gün yayınlanacak programında, artık ev hanımlarının kendi evlerine konuk oluyor. Ev hanımlarının kendi yörelerine ait leziz yemekler ve Ramazan’a özel tariflerin ekrana taşınacağı programda; konuk olunan ailenin tüm fertleriyle bereketli bir Ramazan Sofrası hazırlanıyor.
Hamuru İçin;
5 su bardağı orta boy bulgur
4 adet haşlanmış patates
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı sıra otu
Pul biber
Karabiber
Kimyon
İç Harcı İçin;
1 kilo tek çekilmiş kuzu kıyması
5 adet kuru soğan
Yarim demet maydanoz
1 çay bardağı ceviz ici
1 yk salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2,5 yk tereyağı
Karabiber
Pul biber
Üzeri İçin;
1 çay bardağı Zeytinyağı
Hazırlanışı
Geniş bir kabın içerisine aldığımız irmik ve bulguru sıcak su ile ıslatın, şişmesini bekleyin. Un , yumurta, pul biber, karabiber, tuz , salça,kimyon, rendelenmiş patates, sıra otu ekleyip yoğurun. Hazırlanan malzemeyi ikiye ayırıp dolaba atın dinlenmesi için.
Ayrı bir tavada tereyağını eritip, soğanı kavurun, kıymaları ekleyip kavurmaya devam edin. Maydanozları ilave edin. Ateşten alın. Cevizleri havanda iri iri dövün ve iç harca ekleyin.
Tepsinizi yağlayın. Dolaptan çıkardığınız bulgur hamurunun bir parçasını tepsiye yayın. Üzerine iç harcı dağıtın. En üste bulgur hamurunun diğer parçasını yayın ve yağlayın. Sonra kare dilimleri halinde kesin. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20-25 dk pişirin. Afiyet olsun.