Gaziantep Mutfağından Mahluta Çorbası

“Nursel ile Ramazan Sofrası”nın bu bölümünde dünyanın önde gelen mutfaklarından Gaziantep’in yemekleri yapıldı. Nursel Ergin’in konuğu Gönül Kırkpınar, Gaziantep’e özgü "Zeytinli Börek", "Mahluta Çorbası", "Yeni Dünya Kebabı" ve "Gaziantep Fıstığı Tatlısı" hazırladı.

MAHLUTA ÇORBASI 
MALZEMELER; 1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek, 3 Yemek Kaşığı Bulgur, 3 Yemek Kaşığı Pirinç, 1 Adet Havuç, 1 Adet Soğan, Tuz
Terbiyesi İçin; 1 Adet Yumurta, 2 Yemek Kaşığı Un, 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
Sosu İçin; 2 Yemek Kaşığı Tereyağı, 2 Yemek Kaşığı Salça, 2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi, Pul Biber, Nane
HAZIRLANIŞI; Mercimek, pirinç ve bulguru birlikte yıkayın ve süzün ve tencereye alın. Rendelenen havucu, doğranan soğanı ve tuzu ekleyin. Yeteri kadar su ekleyin ve ara ara karıştırarak pişirin. Ayrı bir kapta Yumurta, yoğurt ve un karıştırılarak çorbanın terbiyesini hazırlayın. Sıcak çorbadan bir kaç kaşık alıp , alıştırma yapıp tencereye yavaşça ilave edin. Birkaç taşım kaynatın sunum tabağına alın. Tereyağ, nar ekşisi, salça, pul biber, nane ilavesiyle sos hazırlayın . Çorbanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

 

 

Daha Fazla Göster