Erzurum Mutfağından Sebzeli Kuzu Kapama

Nursel Ergin’in konuğu Selver Yalavaş, Erzurum’a özgü "Lor Dolması", "Sebzeli Kuzu Kapama", "Kadayıf Dolma" ve "Kesme Çorba" yaptı

 

500 gr Arpacık Soğan
1 bağ semizotu
1 bağ pazı
2 kg Kemikli Kuzu Ön Kol
Karabiber
Tuz
4 Diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası

Kapağı için; 2 su bardağı un, su, tuz

Arpacık soğanları temizleyin. Semizotu ve pazıları doğrayın. 
Geniş bir kabın içinde etlerimizi, pazı, semizotu, Arpacık soğan, karabiber, tuz, sarımsak , domates ve biber salçasını karıştırın, güvece yerleştirin. Etimizin yağlarını malzemelerin üstüne koyun. 
Un, su ve tuz ile yaptığımız hamur ile güvecimizin ağzını kapatalım. Fırında 3- 3,5 saat pişirin. Afiyet olsun.

 

Daha Fazla Göster