Gaziantep Mutfağından Yeni Dünya Kebabı

Öncelikle kıymayı bir kabın içine alın, tuz ve karabiber katıp iyice yoğurun. 

Yeni dünyaların baş ve arka kısmını kesin, ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın. 

Yeni dünya meyvesinin yarısına hazırladığımız kıyma harcını koyup diğer yarısı ile kapatıp tepsiye sıralayın.

 Bu işlemi yeni dünyalar bitene kadar tekrar edin. 

Domates ve biberle süsleyip önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda pişirin. 

Afiyet olsun.

“Nursel ile Ramazan Sofrası”nın bu bölümünde dünyanın önde gelen mutfaklarından Gaziantep’in yemekleri yapıldı. Nursel Ergin’in konuğu Gönül Kırkpınar, Gaziantep’e özgü "Zeytinli Börek", "Mahluta Çorbası", "Yeni Dünya Kebabı" ve "Gaziantep Fıstığı Tatlısı" hazırladı.