Urfa Mutfağından "Frenk Tavası"

“Nursel ile Ramazan Sofrası”nın ilk bölümünde Şanlıurfa lezzetleri mutfaklara taşındı. Nursel Ergin’in konuğu Nuray Köse, Şanlıurfa'ya özgü "Etli Safranlı Pilav", "Şiş Belek Çorbası", "Frenk Tavası" ve "Saç Katmeri" hazırladı.

Geniş bir kaba kıymayı alın.

Soğanı rendeleyip ekleyin. Kırmızı biberleri ince ince doğrayın.

Baharatları , biber ve domates salçasını da ekleyin ve tüm malzemeler birbiriyle özdeşleşene kadar güzelce yoğurun.

 

 

Domatesleri sap kısmı alt tarafa gelecek şekilde çevirin ve üst kısımlarına çok derin olmayacak şekilde iki tane kesik atın.

 Oluşan yarıkları köfte harcı doldurun. Hazırladığımız içi dolu domatesleri tepsiye dizin. 

Üzerine yağ, tuz ve birazda su gezdirin. Fırında pişirin. 

“Nursel ile Ramazan Sofrası”nın ilk bölümünde Şanlıurfa lezzetleri mutfaklara taşındı. Nursel Ergin’in konuğu Nuray Köse, Şanlıurfa'ya özgü "Etli Safranlı Pilav", "Şiş Belek Çorbası", "Frenk Tavası" ve "Saç Katmeri" hazırladı.

“Nursel ile Ramazan Sofrası”nın ilk bölümünde Şanlıurfa lezzetleri mutfaklara taşındı. Nursel Ergin’in konuğu Nuray Köse, Şanlıurfa'ya özgü "Etli Safranlı Pilav", "Şiş Belek Çorbası", "Frenk Tavası" ve "Saç Katmeri" hazırladı.

“Nursel ile Ramazan Sofrası”nın ilk bölümünde Şanlıurfa lezzetleri mutfaklara taşındı. Nursel Ergin’in konuğu Nuray Köse, Şanlıurfa'ya özgü "Etli Safranlı Pilav", "Şiş Belek Çorbası", "Frenk Tavası" ve "Saç Katmeri" hazırladı.