Bursa Mutfağından Kestaneli Bademli Pilav

Malzemeler

Pirinçlerinizi yıkayın tuz ve üstlerine çıkacak kadar sıcak su koyup bekletin. 

Demlendikten sonra servis yapın.

Bu esnada etlerinizi ufak parçalar halinde kesip kavurun. Bademleri kavurun. 

Pilav tenceremize ve etlerimizi ekleyip kavurmaya devam edin.En son kuş üzümü, dolmalık fıstığı birazda tereyağ ekleyip kavurun. 

Üzerine pirinçleri, etleri, ilave edin kavurmaya devam edin. Közlenmiş kestanelerin bir kısmını ufak parçalara ayırın, pilava ilave edin. 

Ayrı bir tencerenin dibine bütün kestanelerimizi yerleştirin ve hazırladığınız pilav harcını koyun. 

“Nursel ile Ramazan Sofrası”nın ikinci bölümünde Bursa lezzetleri mutfaklara taşındı. Nursel Ergin’in konuğu Ümmühan Tunca, Bursa'ya özgü "Kestaneli Bademli Pilav","Muradiye Çorbası", "Sakızlı Kebap" ve "Dilber Dudağı" yaptı.

“Nursel ile Ramazan Sofrası”nın ikinci bölümünde Bursa lezzetleri mutfaklara taşındı. Nursel Ergin’in konuğu Ümmühan Tunca, Bursa'ya özgü "Kestaneli Bademli Pilav","Muradiye Çorbası", "Sakızlı Kebap" ve "Dilber Dudağı" yaptı.

Üzerine tavuk suyunu ekledikten sonra sonra pişirmeye bırakın. 

“Nursel ile Ramazan Sofrası”nın ikinci bölümünde Bursa lezzetleri mutfaklara taşındı. Nursel Ergin’in konuğu Ümmühan Tunca, Bursa'ya özgü "Kestaneli Bademli Pilav","Muradiye Çorbası", "Sakızlı Kebap" ve "Dilber Dudağı" yaptı.