Urfa Mutfağından "Şiş Belek"

Akşamdan suda beklettiğiniz nohutları ve etleri düdüklü tencereye alıp yeterince su ekleyip pişirmeye bırakın.

Hamuru için; unu derin bir kaba alın, üzerine tuzu serpin ve ortasını havuz gibi açın. Yumurta ve suyu ekleyip çok yumuşak olmayan bir hamur elde edin.

İç harç için kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber karışımını yoğurun. 

 

Elde ettiğimiz hamuru incecik açın ve hazırladığınız iç harcı hamurun üzerine dağıtın. 

Katladığınız hamuru önce ikiye bölüp daha sonra küp küp kesin. 

Et ve nohut piştikten sonra ayrı bir tencereye alın ,biraz kaynar su ilave edin . 

Kaynayınca üzerine mantıları atın ve suyun üzerine çıkana kadar pişirin. 

Çorbanın terbiyesi için, yoğurda yumurta ve iki kaşık un ekleyip çırpın. 

Mantılar pişince terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş karıştırarak ekleyin bir taşım daha kaynatın.

Çorbamız servise hazırdır. 

“Nursel ile Ramazan Sofrası”nın ilk bölümünde Şanlıurfa lezzetleri mutfaklara taşındı. Nursel Ergin’in konuğu Nuray Köse, Şanlıurfa'ya özgü "Etli Safranlı Pilav", "Şiş Belek Çorbası", "Frenk Tavası" ve "Saç Katmeri" hazırladı.

“Nursel ile Ramazan Sofrası”nın ilk bölümünde Şanlıurfa lezzetleri mutfaklara taşındı. Nursel Ergin’in konuğu Nuray Köse, Şanlıurfa'ya özgü "Etli Safranlı Pilav", "Şiş Belek Çorbası", "Frenk Tavası" ve "Saç Katmeri" hazırladı.

“Nursel ile Ramazan Sofrası”nın ilk bölümünde Şanlıurfa lezzetleri mutfaklara taşındı. Nursel Ergin’in konuğu Nuray Köse, Şanlıurfa'ya özgü "Etli Safranlı Pilav", "Şiş Belek Çorbası", "Frenk Tavası" ve "Saç Katmeri" hazırladı.

“Nursel ile Ramazan Sofrası”nın ilk bölümünde Şanlıurfa lezzetleri mutfaklara taşındı. Nursel Ergin’in konuğu Nuray Köse, Şanlıurfa'ya özgü "Etli Safranlı Pilav", "Şiş Belek Çorbası", "Frenk Tavası" ve "Saç Katmeri" hazırladı.

“Nursel ile Ramazan Sofrası”nın ilk bölümünde Şanlıurfa lezzetleri mutfaklara taşındı. Nursel Ergin’in konuğu Nuray Köse, Şanlıurfa'ya özgü "Etli Safranlı Pilav", "Şiş Belek Çorbası", "Frenk Tavası" ve "Saç Katmeri" hazırladı.

“Nursel ile Ramazan Sofrası”nın ilk bölümünde Şanlıurfa lezzetleri mutfaklara taşındı. Nursel Ergin’in konuğu Nuray Köse, Şanlıurfa'ya özgü "Etli Safranlı Pilav", "Şiş Belek Çorbası", "Frenk Tavası" ve "Saç Katmeri" hazırladı.

“Nursel ile Ramazan Sofrası”nın ilk bölümünde Şanlıurfa lezzetleri mutfaklara taşındı. Nursel Ergin’in konuğu Nuray Köse, Şanlıurfa'ya özgü "Etli Safranlı Pilav", "Şiş Belek Çorbası", "Frenk Tavası" ve "Saç Katmeri" hazırladı.