Bursa Mutfağından Dilber Dudağı

Malzemeler

Malzemeler

Derin bir kabın içerisine hamur malzemelerini alın ve kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğurun. 

Hazırladığınız hamuru bezelere ayırın. Hazırladığımız bezeleri yuvarlayıp üzerini örtün ve 1 saat kadar bekletin.

 Dinlenen hamur bezelerini servis tabağı büyüklüğünde açın, nişasta kullanarak açın. Açtığınız hamurları üst üste dizin ve hepsini birlikte açarak büyütün. 

Açtığınız hamuru su bardağı ile ya da kalıp ile yuvarlak yuvarlak kesin. Her yuvarlak parçanın içine robotta çekilmiş ceviz, badem, fındık karışımını koyup D şeklini alacak şekilde hafifçe kapatın. 

Ağzına çok bastırmadan tepsiye dizin. 

Üzerine eritip kızdırdığınız yağı gezdirin. 

Isıtılmış fırına sürün. 

Tatlılar nar gibi kızardığında fırından çıkarın ve üzerine hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti gezdirin.

“Nursel ile Ramazan Sofrası”nın ikinci bölümünde Bursa lezzetleri mutfaklara taşındı. Nursel Ergin’in konuğu Ümmühan Tunca, Bursa'ya özgü "Kestaneli Bademli Pilav","Muradiye Çorbası", "Sakızlı Kebap" ve "Dilber Dudağı" yaptı.

 Dinlenmeye ve şerbetini çekmeye bırakın.

“Nursel ile Ramazan Sofrası”nın ikinci bölümünde Bursa lezzetleri mutfaklara taşındı. Nursel Ergin’in konuğu Ümmühan Tunca, Bursa'ya özgü "Kestaneli Bademli Pilav","Muradiye Çorbası", "Sakızlı Kebap" ve "Dilber Dudağı" yaptı.