Gaziantep Mutfağından Gaziantep Fıstığı Tatlısı

Tereyağını eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarılarına toz şeker ilave edip mikserle iyice çırpın, eritilmiş tereyağı, fıstık ve en son unu ilave ederek çırpmaya devam edin.

Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyip mikserle kar halinde çırpın ve hamurumuza ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Şerbetini hazırlamak için toz şeker ve suyu bir tencerede 10-15 dakika kaynatıp orta koyulukta bir şurup elde edin.

Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Şerbetimizi soğuttuktan sonra fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. 

 

Tatlı soğuduktan sonra küçük kare dilimler halinde kesin. Antepfıstığı ile süsleyip servis yapın. 

Afiyet olsun.