Ciğer Taplaması

Öykü Gürman İle Günün Yemeği 20. Bölümünde; Neriman Diril Arun ile birlikte ciğer taplaması yaptı.

Malzemeler; 

  1. 500 gr kuzu ciğeri
  2. 5 adet kuru soğan 
  3. 3.5 su bardağı köftelik bulgur
  4. 1 çay bardağı kuru reyhan
  5. Yarım çay bardağı su 
  6. 1.5 tatlı kaşı tuz
  7. 2 çay kaşığı pul biber 
  8. 1 çay kaşığı karabiber

Sosu İçin;

  1. 3 yemek kaşığı tereyağı
  2. 4 yemek kaşığı zeyinyağı
  3. 1 çay kaşığı pul biber
  4. 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin;

  1. 4 dal yeşil soğan
  2. Yarım bağ maydanoz