Pelin Karahan, Leyla Değirmencioğlu ile birlikte Köfteli Kuru Dolma tarifini anlattı.
Malzemeler:
3 adet patlıcan 6-7 adet orta boy dolmalık biber 4-5 adet soğan 500 gram yağsız kıyma 3-3,5 su bardağı köftelik bulgur 1. 5 kase tane sumak 1 yumurta 2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kara biber
Yoğurmak için
1 litre su 2 parça kemikli et
Hazırlanışı:
Biberler ayıklanır, patlıcanların içleri oyulur. Tuzlu suda bekletilir. Kemikli etler haşlanır. Soğanların içleri çıkarılır. Kıyma, bulgur, tuz ve su karıştırılarak iç harc elde edilir. Sumak süzülür suyu alınır. Sumak suyuna çırpılan yumurta eklenir. Patlıcan, biber ve soğanların içleri hazırlanan iç harc ile doldurulur. Sumak ekşisinin posası alınır. Dolmalar et ve et suyu tenceresine eklenir. 30 dk pişmeye bırakılır.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.