Kuşbaşı etler düdüklü tencereye alınır, mühürlenir. Tereyağı eklenir ve kavrulur. Rengi dönünce sırasıyla doğranan soğanlar, sivri biberler, biber ve domates salçaları , karabiber ve tuzu ilave edilir. Üzerine çIkacak kadar ortalama sıcak su konur. Kapağı kapatılıp pişirilmeye bırakılır. Küçük patlıcanların uç kısımları kesilir. Alacalı doğranıp bütün halde bol yağda yumuşayana kadar çevrilir. Düdüklüde pişen yemek başka bir tencereye alınır. Kızaran patlıcanlar üzerine dizilir. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır. Tırnak pideler sunum tabağına alınır. Pişen yemeğin suyu ile ıslatılır. Üzerine yoğurt gezdirilir. En son etler ve patlıcanlar dizilip sunuma alınır. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.