Teşrube

Lezzetin adresi Nursel'in Evi'nde Teşrübe tarifi verildi

MALZEMELER 

7 adet patlıcan

1 kilo iri doğranmış kuzu

kuşbaşı

2 adet kuru soğan

3 adet sivri biber

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Karabiber

Tuz


Kızartmak için;

2,5 du bardağı sıvı yağ

Sunumu için; Süzme yoğurt, Tırnak pide


HAZIRLANIŞI

Kuşbaşı etler düdüklü tencereye alınır, mühürlenir. Tereyağı eklenir ve kavrulur. Rengi dönünce sırasıyla doğranan soğanlar, sivri biberler, biber ve domates salçaları , karabiber ve tuzu ilave edilir. Üzerine çIkacak kadar ortalama sıcak su konur. Kapağı kapatılıp pişirilmeye bırakılır. Küçük patlıcanların uç kısımları kesilir. Alacalı doğranıp bütün halde bol yağda yumuşayana kadar çevrilir. Düdüklüde pişen yemek başka bir tencereye alınır. Kızaran patlıcanlar üzerine dizilir. Bir taşım kaynayınca ocaktan alınır. Tırnak pideler sunum tabağına alınır. Pişen yemeğin suyu ile ıslatılır. Üzerine yoğurt gezdirilir. En son etler ve patlıcanlar dizilip sunuma alınır. Afiyet olsun.