Nursel’in Mutfağı’nınbugünkü konuğu Nazan Yakal oldu. Nazan Yakal, Rumeli Yemekleri'ne özgü "Taçe Kraçe", "Vişneli Tahinli Baklava", "Ispanak Köftesi" ve "Damat Paçası" yaptı
20 adet baklavalık yufka Yarım kilo vişne 2 su bardağı tahin
Şerbeti İçin;
3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su
Üzeri İçin;
3 yemek kaşığı tereyağı
Baklavalık yufkanın tekini açıp üzerine tahin sürün. Sonrasında diğer yufkayı da üzerine koyup tekrar tahin sürün. Daha sonra kenarına vişnelerden sıra sıra koyup rulo gibi sarın. Bütün yufkaları bu şekilde yaptıktan sonra dikdörtgen bir cam kaba yetiştirip 3 parmak kalınlığında kesin. Üzerine tereyağını eritip dökün. Sonrasında 180 derecede fırına vererek pişirin. Şerbeti için, su ve şekeri bir kaba koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın. Tatlı piştikten hemen sonra üzerine soğuk şerbeti dökerek şerbetleyin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.