Nursel Ergin bugün, Şef Tahir Tekin Öztan ile birlikte Yoğurtlu Patates tarifinin yapımını gösterdi.
Malzemeler;
400 gr dana kuşbaşı
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 adet patates
500 gr süzme yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
Tuz
Üzeri için;
3 yemek kaşığı tereyağı
Haspir
Karabiber
Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
Et ve nohutu birlikte haşlayın. Patatesleri ve tuz ekleyin pişirmeye devam edin. Diğer taraftan başka bir tencereye süzme yoğurt, un, su yumurta ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamakta olan etli nohutun üzerine yavaşça döküp karıştırarak ekleyin. Sunum yapmadan önce tereyağında haspir ve karabiberli sosu döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.