Yoğurtlu Patates

Nursel Ergin bugün, Şef Tahir Tekin Öztan ile birlikte Yoğurtlu Patates tarifinin yapımını gösterdi.

 

Malzemeler;

400 gr dana kuşbaşı 

1 su bardağı haşlanmış nohut

3 adet patates

500 gr süzme yoğurt 

2 yemek kaşığı un

1 yumurta 

Tuz 

Üzeri için;

3 yemek kaşığı tereyağı 

Haspir

Karabiber 

Patatesleri soyup küp küp doğrayın.


Et ve nohutu birlikte haşlayın. Patatesleri ve tuz ekleyin pişirmeye devam edin. Diğer taraftan başka bir tencereye süzme yoğurt, un, su yumurta ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamakta olan etli nohutun üzerine yavaşça döküp karıştırarak ekleyin. Sunum yapmadan önce tereyağında haspir ve karabiberli sosu döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.