Nursel’in Mutfağı’nınbugünkü konuğu Hatun Gözükara oldu. Hatun Gözükara, Kahramanmaraş mutfağına özgü "Bayram Çöreği", "Mumbar Dolması", "Hatun Tatlısı" ve "Ekşili Aya Sulusu" yaptı.
EKŞİLİ AYA SULUSU
Yarım kilo dana kıyma 2 adet kuru soğan 1,5 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı un 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı sumak ekşisi 1,5 yemek kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı sıvıyağ Pul biber Karabiber Tuz
Köftesi için kıymayı bir kaba koyun. Üzerine tuz da ekleyip iyice yoğurun. Yoğurduktan sonra unlayarak misket büyüklüğünde köfteler yapın. Diğer tarafta soğanları doğrayıp bir tencereye yağ ile birlikte ekleyip kavurmaya başlayın. Soğanlar pembeleştikten sonra salça, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip biraz kavurun. Son olarak suyu ve yaptığınız köfteleri de tencereye ekleyip pişirin. Kapamaya yakın ekşiyi ve sarımsakları da döverek ekleyin.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.