Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Sibel Özkan oldu. Sibel Özkan, Eskişehir mutfağına özgü "Patatesli Tava Lokumu", "Cevizli Örgü Tatlısı", "Balaban Köfte" ve "Alişke Çorbası" hazırladı.
ALİŞKE ÇORBASI
Yarım kg kuzu kuşbaşı et
2 adet havuç
2 det patates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı et suyu
2 adet defne yaprağı
8 adet tane karabiber ve tuz
HAMURU İÇİN
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
ÜZERİ İÇİN
Kuru reyhan
Et, doğranmış sebzeler, salça, et suyu, karabiber, tuz ve defne yağrağı su ile karıştırılır. Un, yumurta, tuz ve su karıştırılıp hamur oluşturulur. Hamur sıkma torbasına konup makasla kesilerek çorbaya atılır. Hamurlar pişene kadar kaynatılır.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.