Alişke Çorbası

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Sibel Özkan oldu. Sibel Özkan, Eskişehir mutfağına özgü "Patatesli Tava Lokumu", "Cevizli Örgü Tatlısı", "Balaban Köfte" ve "Alişke Çorbası" hazırladı. 

 

ALİŞKE ÇORBASI
Yarım kg kuzu kuşbaşı et
2 adet havuç
2 det patates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası 
2 su bardağı et suyu 
2 adet defne yaprağı 
8 adet tane karabiber ve tuz
HAMURU İÇİN
1 su bardağı un 
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz 
Aldığı kadar su 
ÜZERİ İÇİN
Kuru reyhan 
Et, doğranmış sebzeler, salça, et suyu, karabiber, tuz ve defne yağrağı su ile karıştırılır. Un, yumurta, tuz ve su karıştırılıp hamur oluşturulur. Hamur sıkma torbasına konup makasla kesilerek çorbaya atılır. Hamurlar pişene kadar kaynatılır.