Hamur Çorbası

Nursel'in Mutfağı'nda Şanlıurfa yöresine özgü "Hamur Çorbası" tarifi verildi.

MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı nohut
1 adet soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
HAMURU İÇİN
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su 
Mercimekler önceden haşlanır. Soğanlar yemeklik doğranır. Hamur için un, tuz ve aldığı kadar su yoğrulur. Soğanlar bol yağda kavrulur. Nohutlar, mercimekten ayrı tencerede haşlanır. Yoğrulan hamur iki ayrı bezeye ayrılarak açılmaya başlanır. Kavrulan soğanlardan bir kısmı sosu için ayrılır. Çorbanın ana suyu için soğana bol su ve tuz eklenir. Açılan hamur tavada tek taraflı pişirilir. Hamur rulo şeklinde sarılarak erişte gibi kesilir. Çorbanın ana suyu kaynadığı zaman içine nohutu ve mercimeği atılır. Kesilen hamurlar soğuduktan sonra çorbaya atılır.