Iğdır Mutfağından Ekşili Pilav

Eti düdüklü tencereye koyarak haşlayın. Diğer tarafta pirinçlere tuz ekleyip sıcak suyla 15 dk ıslayın. Pirinçler ıslandıktan sonra, haşlayın.

 

Başka bir tarafta kuru soğanı ve taze soğanı doğrayın. Sonrasında bir tavaya yağı koyup kuru soğanı kavurmaya başlayın.

Kavrulan soğana haşladığınız eti ekleyip kavurun. Pişmeye yakın, yeşil soğanı , salça ve zerdeçalı ekleyin. İyice kavurduktan sonra et suyunu da ekleyip özleştirin. 

 

Pişmeye yakın lepe ve limon tuzunu ekleyip altını kapatın. 

Diğer tarafta pirinci haşladıktan sonra süzün.

 Ardından yayvan bir tencereye tandır ekmeğini yerleştirip üzerine haşlanan pirinci ve yağ ekleyip altını çıtırdayana kadar pişirin. 

Pistikten sonra birlikte servis edin.

Afiyet olsun.