Antakya Mutfağından Zılk Sarması

Malzemeler

Malzemeler

Öncelikle pazıların saplarını alıp yaprak kısımlarını kaynar suya koyarak soldurun. 

Ardından soğuk suya tutup süzün. 

Diğer tarafta iç harcı için, pirinci yıkayıp bir kaba koyun. Ü

zerine soğanları ufak ufak doğrayıp ekleyin. Yeşillikleri kıyıp ekleyin. Salçaları, baharatları, tuzu ve yağları ekleyin. 

Son olarak sarımsakları dövüp nar ekşisiyle birlikte ekledikten sonra hepsini birlikte güzelce karıştırın. Diğer tarafta sosu için sarımsakları dövün. Dolmayı yapacağınız tencereye dövdüğünüz sarımsakları ve kalan malzemeleri ekleyip hafif pişirin.

 Pazılara yaptığınız iç harçtan koyarak ince bir şekilde sarın.

 Ardından sosunu yaptığınız tencereye dizin. Son olarak üzerine 1 bardak kadar su ekleyip pişirin.

Afiyet olsun.