Nevşehir Mutfağından Kır Pidesi

Malzemeler

Malzemeler

Malzemeler

Hamuru için, unu bir kaba koyun. Ardından maya, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın.

 Daha sonra suyu da ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Yoğurduktan sonra hamurun üzerini kapatıp biraz mayalandırın. Bu sırada iç harcı için soğanları doğrayın. 

Bir tavaya sıvıyağı koyup üzerine doğradığınız soğanları ekleyerek kavurmaya başlayın.

 Daha sonra üzerine sarımsakları rendeleyip ekleyin. Onlar kavrulurken biberleri ince ince doğrayıp üzerine ekleyip birlikte kavurun. 

Biraz kavrulduktan sonra kıymayı da ekleyip kavurun. Diğer tarafta patatesleri soyup rendeleyin. Kıymalarda kavrulduktan sonra rendelediğiniz patatesleri ekleyip hepsini birlikte pişirin. Sonrasında salçayı, baharatları ve tuzu da ekleyip altını kapatın. Daha sonra maydanozları da ince ince kıyarak içine ekleyin. Diğer tarafta dinlenen hamurları bezelere ayırıp uzunlamasına açın.

Sonrasında kenarlarından biraz boşluk bırakarak iç harcı yerleştirin. 

Boş kalan kenar kısımlarını üzerine kapatın. 

Yumurta sarısı, yoğurt ve suyu karıştırıp kapattığınız kısımlara sürün. A

rdından çörek otu ve susam serpip 5-10 dk kadar tepsi mayası olması için bekletin. Sonrasında 180 derecede fırına vererek pişirin.

Afiyet olsun.