Balıkesir Gömeç Mutfağından Yer Fıstıklı Baklava

Malzemeler

Malzemeler

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafirleri Pakize Doğru ve Semiha Karagözoğlu oldu. Pakize Doğru ve Semiha Karagözoğlu, Balıkesir'in ilçesi Gömeç mutfağına özgü "Düğün Köftesi", "Yer Fıstıklı Baklava", "Peynirli Patlıcan Kızartma" ve "Boşnak Böreği" hazırladı.

Hamuru için, unu bir kaba koyun. Üzerine kalan malzemeleri de ekleyip hamuru yoğurun. Sonrasında üzerini kapatıp hamuru biraz dinlendirin. Bu sırada iç harcı için, fıstıkları hafif iri kalacak şekilde rondodan geçirin. Üzerine irmik ve toz şekeri de ekleyip hepsini birlikte karıştırın.

Şerbeti için, su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra limonun suyunu ekleyip altını kapatın. Daha sonra ılıması için bekletin. 

 

Hamurları yağlamak için tereyağını eritin. Eridikten sonra zeytinyağını da ekleyip karıştırın. Hamur dinlendikten sonra, 20 adet küçük bezeye ayırıp, tepsinize göre açın. 

Açtıktan sonra 2 hamuru en alta boş bir şekilde yerleştirin. 

2 hamuru ayırıp kalan hamurların aralarını yağlayıp, iç harçtan serperek yerleştirin. 

Son olarak en üste de ayırdığınız 2 hamuru boş bir şekilde yerleştirin. 

Sonrasında baklava dilimi gibi kesip üzerini yağladıktan sonra fırına vererek 180 derecede pişirin. 

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafirleri Pakize Doğru ve Semiha Karagözoğlu oldu. Pakize Doğru ve Semiha Karagözoğlu, Balıkesir'in ilçesi Gömeç mutfağına özgü "Düğün Köftesi", "Yer Fıstıklı Baklava", "Peynirli Patlıcan Kızartma" ve "Boşnak Böreği" hazırladı.

Piştikten sonra tatlı ılık şerbeti ılık şekilde şerbetleyin.

Afiyet olsun.