Hamuru için yumurta , tuz ve su kaba koyulur. Üzerine un da eklendikten sonra hamur yoğrulur. İyice yoğrulduktan sonra hamur 4 bezeye ayrılır.
Önceden haşlanan patatesler ezilir ve üzerine tuz, pul biber,karabiber eklenir.
Hamurlar orta büyüklükte açılır. Açılan hamur yuvarlak bir kapak veya su bardağı yardımıyla kesilir.
Kesilen hamurların üzerine yapılan iç harç koyulup üstü ve altı biraz kapatılıp sağından ve solundan katlanarak örgü şekli verilir
Su kaynatılıp kaynayan suyun içine örgü hamurlar atılır ve haşlanır
Haşlanan hamurlar bir kaba alınıp üzeri için tereyağı yakilarak servis edilir
Afiyet Olsun
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.