Sivas Mutfağından Sarığı Burma Tatlısı

Hamuru yoğracağınız kaba bir miktar ununuzu koyduktan sonra, üzerine yumurtalar kırılıp, tuz eklenir.

 Bir damla sirke, yoğurt, sıvıyağ da eklendikten sonra hamur yoğrulur ve dinlendirilir

Bu sırada şerbeti için su ve şeker tencereye koyulup biraz kaynatıldıktan sonra bir kaç damla limon sıkılıp altı kapatılır. 

Diğer tarafta dinlendirilen hamur parçalara ayrılıp yuvarlanır. Yuvarlanan her bir hamur orta büyüklükte açılır. Açıldıktan sonra bir kaç hamur üst üste getirilip nişastayla birlikte açılan hamurlar büyütülür ve herhangi bir yere serilip, hafif olarak kurutulur. 

İçi için cevizler rondodan geçirilip bir kaba alınır. Üzerine toz şeker eklenir. Açılan hamurlara, hazırlanan iç harç koyulup üzerine diğer açılan hamur kapatılır ve onun üzerine de iç harç koyulur

Hamur kenarlardan rulo yapılıp ortada birleştirilir. 

Birleştirilen hamur içe doğru bükülüp yuvarlanır ve tepsiye yerleştirilir.

Diğer hamurlar da aynı şekilde yapılıp tepsi dolana kadar devam edilir. 

Üzerine tereyağı eritilip sürülür ve pişmeye bırakılır.

Afiyet Olsun