İstanbul Çay Saatinden Milföy Çanağında Ispanak

Malzemeler

Malzemeler

Önce kalıplar yağlanır.

Milföyler bardak yardımıyla kesilir.

Yağlanan kalıba susam ve çörekotu dökülerek kesilen milföyler kalıba göre yerleştirilir.

İçine kabarmaması için nohut konur. 

 

 

 

200 derecelik fırında pişirilir.

İçi için soğanlar doğranır ve kavrulur.

Doğranmış ıspanaklar soğanların içine atılır.

 

 

 

Karabiber, pul biber ve tuz eklenir.

Bir kaba alınarak soğutulmuş ıspanaklara lor peyniri eklenir ve karıştırılır.  

Hazırlanan çanakların 12 tanesine ıspanak harcı yerleştirilir.

Beş dakika kadar fırına atılır.

Çıktıktan sonra çeri domateslerle ve boş çanaklarla süslenerek servis edilir.