Kırım Mutfağından Katlama

Malzemeler

Yoğurma kabına un alınır. İçine tereyağı ve sirke konulur. Önce yağ una yoğurarak yedirilir. Ardından kıvam tutana kadar kontrollü suyu ilave edilir ve yoğurulur.

Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur dinlenmesi için 20 dakika kadar bekletilir. Hamurdan 7 beze yuvarlanarak ince açılır.

Yufkalar aralarına sıvıyağ ve eritilmiş tereyağı sürülür ve üst üste konur.

Hamurdan üç parmak kalınlığında şeritler kesilir. Ardından o şerikler kare kare kesilir.

Kareler mektup gibi kapatılarak bol sıvıyağda kızartılır. 

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Sabahat Aybar oldu. Sabahat Aybar, İzmit’ten Kırım mutfağına özgü “Kavurmalı Börek”, “Sorpa Çorbası”, “Orman Kebabı” ve “Katlama” yaptı.

Kızardıktan sonra üzerine toz şeker serpilip servis edilir.

Afiyet Olsun